Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Δραστηριότητες 2016-2017

Στο φάκελο που παραλαμβάνουν οι μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περιλαμβάνεται το πρόγραμμα του έτους αναλυτικά, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες για το σχολικό έτος 2016 - 2017.


•  Έτος Εθελοντισμού. Η φετινή σχολική χρονιά είναι αφιερωμένη στο έτος εθελοντισμού, “Keep Smiling with QLS –from children to children”.



•  Μαθαίνω να Μαθαίνω. Εξελίσσω τις δεξιότητές μου (Νέοι σεμιναριακοί κύκλοι για μαθητές – επιμόρφωση γονέων για εκπαιδευτική υποστήριξη στο σπίτι). Ο μαθητής θα διδαχθεί τρόπους που του ταιριάζουν ώστε να καταλαβαίνει, να θυμάται και να επεξεργάζεται ευκολότερα τις νέες πληροφορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε..


•  Debate Club – Λέσχη επιχειρηματολογίας.

 Το debate club, η λεγόμενη «αντιπαράθεση επιχειρημάτων» στα ελληνικά, είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος διαγωνισμός ανάμεσα σε ομάδες μαθητών και στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια/ κολέγια στο εξωτερικό.

Με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων οι μαθητές μαθαίνουν να βρίσκουν τα θετικά ενός υποθετικού θέματος προς συζήτηση και να το υποστηρίξουν. Το ακριβώς αντίθετο κάνει η δεύτερη ομάδα και μέσω του διαλόγου και την «αντιπαράθεση επιχειρημάτων» στα αγγλικά, οι μαθητές μαθαίνουν να χειρίζονται την γλώσσα και να αναπτύσσουν τις ιδέες τους.


•  Έτος Shakespeare: Φέτος γιορτάζουμε 400 χρόνια από τον θάνατο του σημαντικότερου Άγγλου ποιητή και συγγραφέα και μαθαίνουμε γι’ αυτόν. Ετοιμάζουμε μια σειρά αφιερωμάτων για την ζωή και το έργο του. Μείνετε συντονισμένοι!


Παγκόσμιες ημέρες που συμπεριλαμβάνονται στο Study Planner του μαθητή, όπως: Human Rights day, Earth Hour, World Animal day, κλπ.








                                            Σας ευχόμαστε μια υπέροχη σχολική χρονιά!






Δεν υπάρχουν σχόλια: