Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

World Smile Day

Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου


Έχετε παρατηρήσει πόσο γρήγορα αλλάζει η διάθεσή μας όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους ζεστούς, γεμάτους θετική ενέργεια και με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο;

Αυτό πιθανότατα παρατήρησε και ο Harvey Ball, όταν "επινόησε" την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χαμόγελο έχει θεραπευτικές ιδιότητες και πιστεύω πως όλοι μας γνωρίζουμε ότι το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και να βλέπουν ευκολότερα την θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ο κύριος Ball, είναι αυτός που δημιούργησε το 1963 το πασίγνωστο σε όλους μας smiley face :-)


ο κύριος Harvey Ball

Ο ίδιος δεν κατέθεσε πατέντα για το γνωστό σύμβολο, ούτε ποτέ διεκδίκησε χρήματα για την μεγάλη επιτυχία που είχε, παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: "μπορώ να φάω μόνο ένα πιάτο φαγητό την μέρα και να οδηγήσω μόνο ένα αυτοκίνητο την μέρα"!

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας μαζί με τους μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου και αυτή την χρονιά. Τα παιδιά σχημάτισαν ένα μεγάλο χαμόγελο στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και ζωγράφισαν τα χαρούμενα πρόσωπα που αργότερα κολλήσαμε στην κεντρική είσοδο, έτσι ώστε να τα βλέπουν και να τους υπενθυμίζουν να χαμογελούν. 

Αυτή η δράση είναι μέρος του QLS Volunteering Year 2016-2017 "Keep smiling - From children to children" και θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία του QLS με πολλές, ωραίες δράσεις, κάθε μήνα.




(κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)




ένα μεγάλο smiley face!

τα παιδιά μαζί με τις καθηγήτριές τους

Όλες οι χαμογελαστές ζωγραφιές στην είσοδο του σχολείου!




Και κλείνοντας... αυτό συμβαίνει όταν έχεις φτιάξει ένα τέλειο smiley face και αποφασίσεις να δώσεις μπαλόνια στα παιδιά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: